Til hovedinnhold
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    Veileder om produksjon og omsetning av tang og tare som mat

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Formål, bakgrunn og omfang
      • 1.1. Bakgrunn for veilederen
    3. 2. Første steg i produksjonen av tang og tare
      • 2.1. Registrering hos Mattilsynet
      • 2.2. Registreringer og tillatelser som ikke styres av Mattilsynet
      • 2.3. Dyrking
      • 2.4. Høsting
    4. 3. Produksjonshygiene – grunnforutsetninger
      • 3.1. Lokaler og utstyr
      • 3.2. Renhold og orden
      • 3.3. Skadedyr og avfallshåndtering
      • 3.4. Vannkvalitet
      • 3.5. Personlig hygiene
      • 3.6. Matkontaktmaterialer
    5. 4. Internkontroll og HACCP
      • 4.1. Hva er internkontroll?
      • 4.2. HACCP
      • 4.3. Prøvetaking
    6. 5. Merking og omsetning
      • 5.1. Obligatoriske merkekrav
      • 5.2. Frivillig merking og påstander i markedsføring
      • 5.3. Merking av matvarer med jod-innhold
      • 5.4. Holdbarhetsmerking
      • 5.5. Sporbarhet
      • 5.6. Eksport og samhandel
    7. 6. Ny mat
    8. 7. Dette inspiserer Mattilsynet under en kontroll
    9. 8. Nyttige lenker
    10. 9. Referanser
    11. 10. Vedlegg til veileder om produksjon og omsetning av tang og tare som mat
    12. 11. Aktuelt regelverk
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Matproduksjon
    4. Fisk og sjømat
    5. Veileder om produksjon og omsetning av tang og tare som mat

    8. Nyttige lenker

    Underveis har vi henvist dere til flere veiledere og nettsider for ytterligere informasjon. Her har vi samlet disse og henvist til flere temaer som kan være aktuelt for din drift.

    Informasjon til produsenter av tang og tare

    Råd om tang og tare til befolkningen

    Uønskede stoffer i mat

    Veileder om god opplysningspraksis

    Veiledning om bruk av ernærings- og helsepåstander

    Veiledning om merking av mat med næringsdeklarasjon

    Holdbarhetsmerking på matvarer

    Sporbarhetsveileder

    Startpakke for nye matvirksomheter - Inneholder blant annet filmer og spørsmål og svar.

    Matkontaktmaterialer

    Veileder til drikkevannsforskriften

    Eksport av ikke-konforme varer til land utenfor EU/EØS

    Ny mat

    Godkjente nye næringsmidler finnes i unionslisten (PDF, eur-lex.europa.eu) som er inkludert i ny mat-forskriften.

    Inspeksjon

    Informasjon om tilsyn

    Fiskeridirektoratet om tare- og algedyrking (fiskeridir.no)

    Fiskeridirektoratet om tarehøsting (fiskeridir.no)

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss