Elektronisk faktura til Mattilsynet

Publisert 08.09.2014     Sist endret 21.02.2019

Mattilsynet krever å få fakturaer på EHF-standarden fra alle våre leverandører.

Som leverandør til Mattilsynet må du

 • inngå avtale med et aksesspunkt
 • sende alle fakturaer og kreditnota i Elektronisk handelsformat (EHF).

Vår elektroniske adresse er organisasjonsnummeret vårt: 985 399 077. Du finner det også ved å søke på «Mattilsynet» i ELMA (Elektronisk mottaksregister).

Det er en forutsetning at dere som leverandør selv, eller via andre samarbeidspartnere, kan levere faktura på EHF. For å kunne levere dette må dere ha et økonomisystem som kan sende og behandle faktura i EHF-format. I tillegg må det inngås en avtale med et aksesspunkt, altså et firma som formidler elektroniske fakturaer i EHF-format.

Produserer dere få fakturaer, er nettbasert fakturaportal et alternativ. Fakturaportaler er en enkel løsning hvor leverandører oppretter fakturaene på nett, og sender disse via et aksesspunkt til oss. Enkelte banker tilbyr også at man kan produsere faktura på EHF i nettbanken.

Mer informasjon om EHF finnes hos DIFI

Elektronisk handelsformat (EHF) er standarden for det offentlige. Fra 1. juli 2012 skal statlige virksomheter kreve elektronisk faktura (EHF), og kravet gjelder for kjøp av alle varer og tjenester.

Mattilsynets krav til elektronisk faktura / kreditnota (EHF)

Faktura / kreditnota må merkes på følgende måte:

 • Bestiller i Mattilsynet skal oppgi en referanse som leverandør må registrere i fakturafeltet «Deres ref.». Referansen starter med en stor M og 5 siffer (f.eks M14120) og oppgis av bestiller. Dersom bestiller ønsker å ha med tiltaksnummer eller bestillers navn i fakturaen må det brukes ett annet felt enn «Deres ref.».
 • Mattilsynet skal ikke motta samlefaktura påført flere koststednummer. Én bestilling, én faktura.
 • Feltet «ordrenummer» skal være blankt, med unntak der vi handler hos leverandør via innkjøpsportalen. Da skal vårt ordrenummer oppgis i feltet «ordrenummer».
 • Mattilsynet krever 30 dagers betalingsfrist.
 • Merk at alle fakturaer / kreditnotaer med påkrevde vedlegg skal ha fakturaadresse selv om de sendes som EHF.

  Mattilsynet (+ kontorsted)
  Postboks 454
  8401 Sortland

Det er viktig at retningslinjene våre følges. Dette vil sikre god fakturabehandling hos oss og rettidig betaling til dere.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål, ta kontakt med oss på fakturamottak@mattilsynet.no


Kontaktinformasjon

Ved spørsmål, ta kontakt med oss på fakturamottak@mattilsynet.no