Rapport

Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i frossenpizzaer (2015)

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) har, på oppdrag fra Mattilsynet, utført næringsstoff- og tungmetallanalyser i de mest populære frossenpizzaene på markedet. 

Publisert

Formålet med analyseprosjektet var å innhente næringsstoffverdier til Matvaretabellen.no, og å analysere innholdet av tungmetaller i produktene.

Hva ble undersøkt?

8 av de mest solgte frossenpizzaene fra produsentene Orkla og Dr. Oetker.

Tidsrom
2015
Hva lette vi etter?

Næringsstoffer og tungmetaller (arsen, kadmium og bly).

Hva fant vi?

Samtlige produkter inneholder minimalt med tungmetaller og er frie for transfett. Saltinnholdet i enkelte av pizzaene er også redusert.

Hvem utførte oppdraget?

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)

Fil
Rapport 2015_ Næringsstoff og tungmetallanalyserer av frossen pizza (PDF)