Til hovudinnhald
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Produksjonsdyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Jakt og vilt
  • Dyrevelferd
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Slakting av fisk
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Smitte frå mat og drikke
  • Salg og servering av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Merking av mat
  • Matproduksjon
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
  • Veiledere
    1. The page is not available in English
      English homepage
    1. Heim
    2. Mat og drikke
    3. Matproduksjon
    4. Egg og eggprodukt

    Egg og eggprodukt

    Her finn du rettleiing om reglane som gjeld for produksjon og sal av egg og eggprodukt.

    Abonner på nyheitsbrev

    Vel oppgåve

    Produksjon av egg og eggprodukt

    Egg skal vere produsert, merka og selt i samsvar med regelverket i alle ledd, frå egget kjem ut av høna til forbrukaren kjøper produktet.

    Meir informasjon

    Rapportar
    • Revisjon av Nortura SA
    • Næringsstoffer og miljøgifter i egg og kylling (2016)
    Skjema og malar
    • Meldeskjema for tilbakekalling av produkter
    Informasjonsmateriell
    • Egg og salmonella
    • Krav til sporbarhet og krav om identifikasjons- og stempelmerking av animalsk mat
    Rettleiarar
    • Merking av egg
    • Veileder om sporbarhet for næringsmidler
    Regelverk
    • Forskrift om kontroll med Salmonella i fjørfe (lovdata.no)

    Aktive regelverksprosessar

    Publisert
    06.11.2025
    Høring - Forslag om endring i forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler
    Høyringsfrist
    18.12.2025
    Publisert
    06.11.2025
    Forslag om endring i aromaforskriften - gjelder aromastoffene 16.136 og 16.137
    Høyringsfrist
    18.12.2025
    Publisert
    10.11.2025
    Endring av forskrift om visse forurensende stoffer i næringsmidler
    Høyringsfrist
    19.12.2025
    Sjå alle aktive regelverksprosessar for produksjon av egg og eggprodukter

    Her finner du lister over såkalte godkjente produkter og virksomheter. De fleste listene oppdateres daglig.

    Gå til listene

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss