11. Veiledere og informasjonsmateriell
Her finner du lenker til nyttige veiledere og annet informasjonsmateriell.
Reglene forklart med video
Vi har lagd en rekke videoer som forklarer reglene du må kjenne til ved å starte en ny matbedrift.
Se alle videoene om oppstart av ny matbedrift
Oppstart av bedrift
Veiledere
- Brukerveiledning for pålogging til Mattilsynets skjematjenester (PDF)
- Veileder til virksomheter om smilefjesordningen (PDF)
- Veileder: FSMS (Styringssystem for mattrygghet) og HACCP (PDF)
Informasjonsmateriell
- Trygg mat på messer og festivaler (PDF)
- Trygg mat – Servering av frukt, bær og grønnsaker (PDF)
- Informasjon om allergener for ikke-ferdigpakket mat (PDF)
- Matmerking – Kort om merking av matvarer, med sjekkliste (PDF)
- Fakta om hvordan du kan holde kontroll på kjøletemperaturen (PDF)
- Video: Håndtering av kylling (danske Fødevarestyrelsen – YouTube)
- Video: Hvorfor skal du skylle krydderurter og grønnsaker (foedevarestyrelsen.dk)
Nyttige lenker
- Lokalmat
- Merking av mat
- Slik merker du allergener
- Salg av mat fra privat kjøkken
- Salg av mat fra food truck og matvogn
- Kortvarig salg av mat
- Trygg mat på messer og festivaler
- Butikk og butikkkjeder
- Innføring i kommersiell import av mat