Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk, storkjøkken eller kantine. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.

Alle som driver en matbedrift, må forholde seg til en rekke lover og forskrifter for å sikre at maten som produseres er trygg å spise.
Dere som skal starte med matproduksjon, finner også nyttig informasjon på temasiden om matproduksjon.
Som driftsansvarlig har du ansvar for at regelverket følges, og for at dine ansatte får god opplæring. Vi i Mattilsynet vil gjøre vårt beste for å veilede dere, slik at regelverket blir lettere å forstå. Hvis det er behov, kan en veiledningstime være aktuelt.
Slik bestiller du en veiledningstime
Flere løsninger kan gi et godt resultat
Mange av formuleringene i regelverket er generelle. Det betyr at kravene er fleksible. Det kan være mange forskjellige praktiske løsninger og rutiner som gir et godt resultat. Dere må finne løsninger som passer deres kjøkken, og som følger regelverket.