Sal av egg frå butikk

Egg skal vere produsert, lagra, merka og seld i samsvar med regelverket i alle ledd, frå eggene er lagd og fram til dei blir seld til forbrukaren.

Publisert

Sal av ikkje ferdigpakka egg i butikk

Egg kan seljast direkte frå eggprodusenten til forbrukar via butikkar i nærområdet til eggprodusenten.

Dette må du hugse på dersom du sel egg frå butikken din:

  • Du kan berre selje egg frå ein bonde som er registrert hos Mattilsynet som eggprodusent.
  • Egga frå eggprodusenten må seljast i lausvekt (på brett utan innpakking eller t.d. i frå korg).
  • Egga må oppbevarast ved høgst 12°C. Egg som blir seld til forbrukar innan 3 dagar etter leggedato (særleg ferske egg), er halde unna dette temperaturkravet.
  • Egga skal vere selde til forbrukaren seinast 21 dagar etter legging.
  • Du må gi forbrukaren informasjon via plakat eller liknande, om kven som er eggprodusenten og haldbardato på eggene.

Ferdigpakka egg

  • Du kan også selje egg som kjem ferdig pakka i kartong frå eggprodusenten/eggpakkeriet.
  • Eggprodusenten må vere registrert eller godkjent som eit eggpakkeri hos Mattilsynet.  
  • Ferdigpakka egg skal i utsalsstaden oppbevarast ved høgst 12°C.

Krav til eggprodusent og eggpakkeri

Krava til eggprodusenten og eggpakkeriet finn du her: Produksjon av egg og eggprodukt | Mattilsynet.

Det er eggpakkeriet sitt ansvar at ferdigpakka egg i eggekartongen er merkte i samsvar med matinformasjonsforskrifta. 

Merking av egg | Mattilsynet