Til hovedinnhold
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    Kommersiell import av mat og drikke – en innføring

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Slik er vareflyten
    3. 2. Video: reglene kort forklart
    4. 3. Varer fra land innenfor EU/EØS
      • 3.1. Godkjenning og registrering av næringsmiddelvirksomheter i EU
      • 3.2. Krav om salmonellagaranti for visse typer kjøtt og egg fra EU/EØS ved samhandel
    5. 4. Varer fra land utenfor EU/EØS
      • 4.1. Animalske produkter
      • 4.2. Ikke-animalske produkter
      • 4.3. Sammensatte produkter (produkter med både vegetabilske og animalske ingredienser)
      • 4.4. Økologiske produkter
    6. 5. Innføring i rutiner
    7. 6. Registrer deg som importør
    8. 7. Meldeplikt for varer
    9. 8. Ulovlig import
    10. 9. Generelle regler
      • 9.1. Uønskede stoffer i mat
      • 9.2. Genmodifisert mat og ingredienser
      • 9.3. Kosttilskudd
      • 9.4. Tilsatte vitaminer, mineraler og "visse andre stoffer"
      • 9.5. Tilsetningsstoffer og aroma
      • 9.6. Ny mat
      • 9.7. Enzymer
      • 9.8. Ekstraksjonsmidler
      • 9.9. Matkontaktmaterialer
      • 9.10. Behandling med ioniserende stråling
      • 9.11. Handel med truede dyr og arter (Cites)
      • 9.12. Alkoholholdig drikkevarer (øl, vin og brennevin)
      • 9.13. Treemballasje i importsendinger
    11. 10. Merking av varer
      • 10.1. Ansvar og språk
      • 10.2. Hvilke opplysninger er obligatoriske?
      • 10.3. Ernærings- og helsepåstander
    12. 11. Netthandel
    13. 12. Lager og transport
      • 12.1. Hvilke lager skal godkjennes?
      • 12.2. Orden, renhold og vedlikehold
      • 12.3. Skadedyr
      • 12.4. Transport av mat og ATP godkjenning
    14. 13. Inspeksjon av Mattilsynet
    15. 14. Gratis veiledning
    16. 15. Viktige begreper
    17. 16. Nyttige lenker
    1. Hjem
    2. Import
    3. Import av mat
    4. Kommersiell import av mat
    5. Kommersiell import av mat og drikke – en innføring

    11. Netthandel

    Hvis du selger næringsmidlene du importerer via internett, gjelder stort sett de samme reglene som om du selger varer i en fysisk butikk.

    Det er likevel noen spesielle forhold du må være klar over.

    Les mer:

    • Netthandel med mat, kosttilskudd, fôr, planter, kosmetikk og dyr
    • Krav til merking ved netthandel

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss