Til hovedinnhold
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in English
      English homepage
    Veileder om hold av svin

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Fôr og vann
      • 1.1. Eteplass
      • 1.2. Vannbehov og forsyning
      • 1.3. Drikkenipler eller drikkepunkt
    3. 2. Brannsikring
    4. 3. Klima i dyrerom
      • 3.1. Lufttemperatur
      • 3.2. Temperatur på flater rundt dyra
      • 3.3. Lufthastighet
      • 3.4. Relativ luftfuktighet
      • 3.5. Gasskonsentrasjoner
      • 3.6. Støv og mikroorganismer
      • 3.7. Romvolum
    5. 4. Lys
    6. 5. Avlivingsmetode for svin i dyreholdet
      • 5.1. Svin skal bedøves før avliving
      • 5.2. Hvilke metoder er det tillatt å bruke til å bedøve svin?
      • 5.3. Hvordan vet du at grisen er bedøvet?
      • 5.4. Hva gjør du etter at du har bedøvd grisen?
      • 5.5. Hvordan vet du at grisen er død?
    1. Hjem
    2. Dyr
    3. Produksjonsdyr
    4. Svin
    5. Veileder om hold av svin

    4. Lys

    Lyspunktene bør plasseres slik at det blir best lys der det er størst behov ved tilsyn med dyra og utføring av arbeidsoperasjoner.

    Lysarmaturene bør ikke plasseres slik at frisklufta støter mot dem og gir nedslag og trekk på dyra.

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss