2.1 2.1 Betegnelse
En matvare skal ha et navn/betegnelse.
Det skal brukes en betegnelse eller en beskrivelse av matvaren som er så nøyaktig at kjøperen får forståelse av matvarens egenart og kan skille det fra produkter som det ellers vil kunne forveksles med.
Ordet «Egg» skal derfor inngå i betegnelsen. Dersom egget ikke er hønseegg, må arten f. eks. vaktelegg også fremgå i betegnelsen.
2.2 2.2 Navn eller firmanavn og adresse
Egg skal være merket med navn eller firmanavn og adresse til den som er ansvarlig for matvarens næringsmiddelopplysninger.
Dette vil være som regel være eggpakkeriets firmanavn.
2.3 2.3 Antall egg
Antall egg eller nettoinnhold skal angis på pakken.
Dersom antall egg angis på pakningen er egg unntatt det obligatoriske merkekravet om nettoinnhold.
2.4 2.4 Holdbarhetsdato
Holdbarhetsdatoen skal angis med dag, måned og evt. år.
Foran holdbarhetsdatoen skal ordene «best før» angis. For egg er det etablert en norsk sedvane for en maksimal holdbarhet på 35 dager etter legging.
2.5 2.5 Oppbevaring
Egg skal oppbevares på maksimum 12 ºC.
Når det i regelverket er krav til en gitt oppbevaring vil dette også være merkepliktig.
Eggpakkeriet kan selv velge passende oppbevaringstemperatur, men det forutsettes at den er under 12 ºC.
2.6 2.6 Pakkerikode
Eggpakkeriet skal som hovedregel være godkjent.
Enkelte eggpakkeri omsetter imidlertid i så små mengder at de er unntatt for godkjenningsplikt, men de er likevel registreringspliktige. De kan se bort fra dette merkekravet.
Alle godkjente eggpakkeri skal merke produktet med enten:
- Identifikasjonsmerke (ovalmerke med landkode, godkjenningsnummer, EFTA), eller
- Pakkerikode f. eks. Pakkeri: NO 1234 (godkjenningsnummer eggpakkeriet har fått av Mattilsynet)