7. Det er ikke tillatt å tilsette vitaminer og mineraler til alkoholholdige drikkevarer
Alkoholholdige drikkevarer med et alkoholinnhold på over 1,2 % vol. kan ikke tilsettes vitaminer og mineraler.
Se artikkel 4 i forordningen.
Regelverk
Forskrift om vitamintilsetning mv. til næringsmidler
Artikkel 4
Begrensninger i forbindelse med tilsetting av vitaminer og mineraler
Vitaminer og mineraler kan ikke tilsettes i:
-
a.
ubearbeidede næringsmidler, herunder men ikke begrenset til, frukt, grønnsaker, kjøtt, fjørfe og fisk,
-
b.
drikkevarer som inneholder mer enn 1,2 volumprosent alkohol, bortsett fra og som unntak fra artikkel 3 nr. 2, produkter:
-
i.
nevnt i artikkel 44 nr. 6) og 13) i rådsforordning (EF) nr. 1493/1999 av 17. mai 1999 om den felles markedsordning for vin,
-
ii.
som ble brakt i omsetning før vedtakelsen av denne forordning, og
-
iii.
som en medlemsstat har underrettet Kommisjonen om i samsvar med artikkel 11,
og forutsatt at ingen ernærings- eller helsemessige påstander framsettes.
Ytterligere næringsmidler eller næringsmiddelkategorier der det ikke må tilsettes bestemte vitaminer og mineraler, kan fastsettes i samsvar med framgangsmåten nevnt i artikkel 14 nr. 2, i lys av vitenskapelige data og med hensyn til deres næringsverdi.
Se hele forskriften Kilde: Lovdata.no