Hva skjer med kjøtt med salmonella? 

Publisert

Partier av kjøtt hvor det er påvist Salmonella kan enten brukes til mat etter behandling som sikrer fjerning av Salmonella, eller behandles i samsvar med forskrift om animalske biprodukter som ikke er beregnet på konsum. 

Regelverk

Forskrift om overvåkning av salmonella i kjøtt

§ 12. Tiltak i andre virksomheter enn slakterier ved mistanke om eller påvist salmonella i kjøtt som er mottatt

Ved mistanke om forekomst av salmonella i mottatte partier, skal det tas prøver i henhold til tabell 1 i vedlegg 1 fra hvert slikt parti av ferskt kjøtt. Ved mistanke om salmonella holdes kjøttet tilbake inntil resultatet av undersøkelsen foreligger.
Partier av ferskt kjøtt der det er påvist salmonella, kan enten brukes til humant konsum etter behandling som sikrer fjerning av salmonella eller behandles i samsvar med forskrift 14. september 2016 nr. 1064 om animalske biprodukter som ikke er beregnet på konsum.
Påvisning av salmonella skal etterfølges av vask og desinfeksjon, intensivert tilsyn m.v. i virksomheten etter tilsynsveterinærens nærmere bestemmelse.
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no