Whale

Godkjenningsdato
Godkjent fra
Godkjent til
1 Formål
Part I: Formålet med dette prosjektet er å bestemme effekten av spesifikke råvarer på vekts og fôr inntak under utfordrende forhold.
Part II: Effekten av lusebehandling (ikke medikamentelt behandling) på fôrinntak og robusthet

2 Skadevirkninger
Part I:Forsøket er et regulært fôringsforsøk og vil ikke påføre fisken skade. Fisken skal sorteres og veies individuelt ved start, og hver 8 uke. For å redusere antall fisk som må veies etter 8 uker, det er ønsket at fisk skal bli Pit-tagget. Pit-taggingen skulle være eneste grunn for å måtte søke om FOTS-godkjenning.
Part II: Lusebehandlingen involverer trenging i opp til 2 timer før håndtering, men er mye mindre agressiv en kommersielle avlusninger.

3 Forventet nytteverdi
Resultatene i dette prosjektet vil gi forståelse av attraktant effekt på spesifikke råvare. Nytteverdi av pit-tagging av fisk er at mindre fisk trenger å bli tatt ut av merder for å bli veid dem når temperaturen bli under 8*C. I tillegg styrkes statistikken når individvekst kan registreres.
Part II: Dietter som gjør laksen mer robust møt lusebehandling øking velferd til fisk i kommersiell produksjon.


4 Antall dyr og art:
Forsøket skal gjennomføres ved LetSeas forsøksanlegg på Dønna. Til dette skal vi bruke 18 merder, hver med volum på 5x5x5 m. Hver av disse skal inneholde 120 fisker, dvs
totalt 2160 A. Salmon. Dette antallet er nødvendig for å kunne få gode vekst og fôropptaksdata.

5 Hvordan etterleve 3R
Vi forsøker å begrense bruken av fisk så mye som mulig uten at det går vesentlig ut over kvaliteten på forsøket. Et viktig virkemiddel i denne strategien er pit-tagging av fisken som gjør det mulig å følge veksten hos den individuelle fisk. Med det kan vi også redusere behovet for fisk som håndteres ved lave temperaturer.
Ved å videre føre fisken i et nytt forsøk reduserer vi antall fisk som trengs for forskning. Fisken er allerede pit taget.