Søk
Vis søkefilter
489 treff på "Fisk og akvakultur"
Du skal varsle om sykdom eller dårlig velferd hos villfisk
Denne veilederen forteller deg hvordan og hvorfor du skal varsle Mattilsynet ved velferdshendelser eller grunn til mistanke om eller påvisning av listeført sykdom eller ny smittsom sykdom på ...
Håndtering av død oppdrettslaks etter algeoppblomstring
Kategori 3-materiale som har oppstått som følge av algeoppblomstring kan ikke brukes i fôrkjeden.
Basisstoffer
Basisstoffersom er av vegetabilsk eller animalsk opprinnelse og basert på næringsmidler som definert i artikkel 2 i europaparlaments- og rådsforordning (EF) nr. 178/2002, kan brukes til plan ...
Overvåking av lakselus på vill laksefisk
På oppdrag fra Mattilsynet og Nærings- og fiskeridepartementet overvåker Havforskningsinstituttet forekomsten av lakselus på vill laksefisk.
Vandring hos postsmolt av laks fra Vikedals- og Dirdalselven i Boknafjorden 2021
Forsøkene med sporing av vandring hos laks ved hjelp av akustisk telemetri startet i 2020, hvor laksesmolt fra Dirdalselven (n=150) i Høgsfjorden og Vikadalselven (n=148) i Vindafjord ble fa ...
Manglende varsling kan straffes
Varslingsplikten er viktig for å begrense smittespredning.
Varsling av ny smittsom sykdom
Varslingsplikten gjelder også for nye smittsomme sykdommer som kan gi vesentlige samfunnsmessige konsekvenser.
Varsle om dårlig velferd eller sykdom hos oppdrettsfisk eller andre akvatiske dyr for privatpersoner
Dersom du som privatperson oppdager unormal forøkt dødelighet, eller mistenker sykdom eller dårlig velferd på oppdrettsfisk aller andre akvatiske dyr, skal du varsle Mattilsynet med en gang.
Bløggebåter må ikke i karantene eller slippsettes etter slakting av fisk i bekjempelsessone for ILA
Bløggebåter var pålagt karantene eller slippsetting etter at de hadde slaktet fisk i anlegg innenfor en bekjempelsesone for ILA. Det var ikke påvist eller mistanke om ILA i anleggene. Klages ...
6. Gebyr
Dere skal betale gebyr for Mattilsynets behandling av meldinger og søknader om tillatelse til å tilsette visse andre stoffer til næringsmidler, herunder kosttilskudd.