Terapeutisk tumor challenge med testing av et bioinformatisk verktøy for prediksjon av neoantigener fra exom sekvensering data

Godkjenningsdato
Godkjent fra
Godkjent til
Vaccibody AS holder på å utvikle pasient-spesifikke terapeutiske kreft vaksiner mot tumor spesifikke antigener – kalt neoantigener – som kommer fra somatiske genmutasjoner som oppstår kun i ondartede kreftsvulster under neoplastisk transformasjon og som ikke vil være tilstede i normalt vev. Med sine prekliniske forsøk, vil Vaccibody få vitenskapelig data som skal brukes til å utarbeide søknader om å gjennomføre kliniske studier basert på pasient-spesifikke neoantigener. Med disse pasient-spesifikke vaksinene vil flere kreftpasienter få mulighet for å få behandling.

Formålet med dette forsøket er å utvikle og vurdere et bioinformatisk verktøy for prediksjon av neoantigener fra exom sekvensering data. Prediksjonen av spesifikke og immunogene neoantigener fra en pasients sekvenserte tumor biopsi (sammenlignet med normalt vev) vil være en svært viktig del av utvikling av Vaccibody neoantigen DNA vaksiner. Vaccibody ønsker å utvikle et slikt bioinformatisk verktøy internt for å
predikere neoantigener fra exom sekvensering og RNA sekvensering data fra pasienter.

Vårt interne bioinformatisk verktøy vil predikere de 20 beste neoantigenene fra alle våre modell tumor muse cellelinjer: B16-F10 og CT26 ved hjelp av ulike strategier fra exom sekvensering data fra de 2 modell cellelinjene. Vi vil deretter lage Vaccibody DNA neoantigen vaksiner basert på disse prediksjonene som brukes til vaksinering av mus. Musene vil så injiseres med en normalt dødelig dose tumorceller og følges nøye, for å undersøke en eventuell beskyttende antitumor immunrespons. I tillegg til Vaccibody’s DNA vaksine, vil musene behandles med checkpoint hemmende antistoff. Checkpoint blokkering har nå blitt en mye brukt behandling som pasientene typisk vil få i tillegg til neoantigen vaksine i kliniske forsøk, og vi har også funnet at det styrker tumorbeskyttelsen indusert av Vaccibody vaksiner i mus (FOTS 15663).

Forsøkene klassifiseres som moderat belastende forsøk. I dette forsøket vil det bli brukt 200 mus. For å teste evnen Vaccibody DNA neoantigen vaksiner har til å hindre tumorvekst, er in vivo forsøk i mus det eneste tilgjengelig alternativet. Basert på våre erfaringer med denne type forsøk og andre publiserte studier som beskriver eksperimenter med de aktuelle dyremodellene, tilsier at det hensiktsmessig med det antallet dyr som er skissert for å observere signifikante forskjeller mellom gruppene i forsøket. Dyrene blir bedøvet med sevofluorane under vaksinering + elekroporering samt under injeksjon av tumorceller. Checkpoint hemmende antistoff vil injiseres intraperitonalt. Musene undersøkes fortløpende for vekst av tumor, kroppsvekt og eventuelle andre humane endepunkter. Ved utvikling av symptomer kan det være nødvendig å se til dyrene hver dag.